Tornado's en Sneeuwstormen... - Reisverslag uit Silver Creek, Verenigde Staten van Ruud en Marijke - WaarBenJij.nu Tornado's en Sneeuwstormen... - Reisverslag uit Silver Creek, Verenigde Staten van Ruud en Marijke - WaarBenJij.nu

Tornado's en Sneeuwstormen...

Door: Ruud

Blijf op de hoogte en volg Ruud en Marijke

15 Maart 2008 | Verenigde Staten, Silver Creek

Foto's: http://www.mijnalbum.nl/Album=DDYCWQVA

Hallo allemaal! Eindelijk weer een berichtje van ons! Na ons vorige bericht van de trein hebben we het maar even rustig gehouden.. (Nou moet ik wel even kwijt dat ruud vrij goed is in het aandikken van verhalen.)
Wat wel erg spannend was vandaag; het weer! We kregen mee dat we de stallen rond elf uur helemaal klaar moesten hebben want er was slecht weer op komst.
Toen het elf uur was werd de lucht iets donkerder en de wind zette aan maar echt zwaar weer was het niet. Rond twaald uur barstte de hemel open en binnen twee minuten stonden alle weilanden blank! Man wat een weer!!
In de verte hoorden we het luchtalarm klinken, dat houdt in dat er een tornado aan de grond is ergens in de buurt. Voor veiligheid zijn we met z’n allen naar de kelder gegaan en daar hebben we gewacht tot het over was. We hoopten natuurlijk wel om een kleine tornado te zien maar gelukkig hebben we dat niet gezien... Want die dingen richten nogal wat schade aan.
Dat hebben Ruud en Gina’s man even later op de foto gezet. Ze zijn met de auto gaan rondrijden en de tornado bleek ca. 7 km verderop aan de grond gekomen te zijn. Chaos! Tja, toen waren we wel blij dat wij dat niet achter het huis hebben gehad.

Ruud en Gina zijn afgelopen week naar Pennsylvania en Ohio geweest om twee hengsten op te halen. Wederom zaten ze met het weer in de knoop want er was een sneeuwstorm waardoor ze een paar dagen in Ohio moesten blijven. Inmiddels staan de beiden stallions op stal en ze vermaken zich prima met zoveel mooie merries om zich heen. Het was een behoorlijk gevaarte waar ze mee op pad zijn geweest. De trailer is 33’, komt op een metertje of tien neer, plus de lengte van de auto, 4m, 14 meter. En je kunt er gewoon met een Nederlands rijbewijs mee rijden. Dat moet je hier niet proberen, heb je gelijk een snor op je stoep..

Een van die merries staat op biggen, ze kan elk moment haar paardenbaby eruit gooien dus we hebben onderling al een weddenschap lopen wanneer het gebeuren gaat.
Ruud heeft de camera in de stallen opgehangen en deze beelden zijn te volgen via het internet. http://www.marestare.com/centaur.php Dus wie het leuk vindt kan het veulentje geboren zien worden. Even de site in de gaten houden!!!!

Marijke en Heidi rijden vanaf vorige week beide een dag in de week met de dierenartsen hier mee. Een mooie manier om wat van de omgeving te zien en af en toe wat gapende wonden of andere zielige paarden. (meestal zijn het gewone kleine dingen hoor)

Een van de dierenartsen, Natasja, heeft ons gisteravond mee uit eten genomen en daarna zijn we de kroeg even in geweest. Marijke mocht alleen mee als ze alcohol ging drinken dus ja hoor: een frozen margarita met mango/strawberry smaak. En ze vond het nog lekker ook!!

Nou, we zullen wat geulen gaan graven om al het water weg te leiden van het weiland.. Zal wel even duren voordat het hier weer droog is..

Tot snel!

Ruud en Marijke.

• 16 Maart 2008 - 07:28

Jentje:

Goedemorgen Marijke en Ruud,

We hoorden gisteren op het nieuws dat er een tropische storm in Atlanta was. Wel spannend zeker!
    We gaan vandaag naar Nieuwegein om te oefenen voor de Roparun met de pinksteren. Zie www.roparun.nl en www.innovationrunners.nl

Gisteravond naar Geert en Anneke geweest, die vierden hun verjaardag.

dikke kus groeten van
    papa en mama

• 16 Maart 2008 - 09:05

Klaaske:

Goedemorgen Ruud en Marijke,

Je moeder was al vroeg op het internet. Moest ook wel omdat ze al vroeg weg moest. Gelukkig regent het behoorlijk, dus worden ze lekker nat tijdens het fitsen. Goede oefening voor de echte fietstocht.
    Waar blijven die spannenede foto's van de sneeuwstormen en tornado's?
    Nog veel plezier.
    groetjes Klaaske en Bert.

• 16 Maart 2008 - 09:48

Nicolet:

hey jullie daar!
    Enorm leuk om jullie belevenissen te lezen. Dit is echt een giga mooie ervaring die je nooit meer zult vergeten.
    Ga vooral door met deze berichtjes we lezen ze graag, en met de bijbehorende foto's is het nog leuker.

Groetjes Nicolet&Martin

• 16 Maart 2008 - 14:30

Fenna:

Hoi!
    Een berichtje vanuit schotland, waar ik op dit moment vakantie vier. Het is hier echt ontzettend gezellig al hebben we nog niet zoveel van de stad gezien. (mede door de alcohol)anyway hoop snel wat weer van jullie te horen

VLEK-jes,
    :D

• 16 Maart 2008 - 14:52

Roelien:

Hallo, Hier staat alles in het teken van Jesus Christ Superstar! Vanavond het laatste optreden, dan is het weer voorbij. Iedereen vindt het geweldig!!!
    Hoe gaat het met het schrijven van de muziek, Ruud? Misschien kun je ook nog een stuk schrijven over de angst voor een tornado. Jammer dat jullie er toch niet een beetje van hebben kunnen meegenieten. groetjes Roelien

• 16 Maart 2008 - 19:24

Geert Wemmenhove:

Leuke en spannende tijd maken jullie mee, leuk hoor!

Gisteren veel visite gehad ter gelegenheid van onze verjaardagen.

Veel plezier daar!

• 17 Maart 2008 - 12:27

HAK:

Jammer ja dat je (nog) geen tornado gezien hebt. Is waarschijnlijk wel leuk op een afstandje en dan door een weiland. Dat kan dan niet zoveel kwaad.

Geweldige tijd zeker daar!
    Mooie foto's, bevalt de camera met de lenzen??

Tot de volgende keer!

Groeten Hilchien, Arjen en Kalle

• 17 Maart 2008 - 18:05

Tante Emmy:

leuk zulke berichtjes van jullie ik geniet ervan ga zo door groetjes

• 17 Maart 2008 - 18:14

Annie En Wim:

hoi ruud en marijke,
    jullie zijn al echte avonturiers.
    geweldig dat jullie het zo naar de zin hebben. al veeeeel meer gezien van de wereld dan wim en ik samen in 50 jaar haha. spanning en sensatie dat hoort bij zo'n grote reis. we volgen jullie.
    groeten van annie aalfs.

• 20 Maart 2008 - 12:46

Tante Marrie:

Ik heb jullie berichten gelezen op de computer van Petra.
    We wensen jullie daar een fijne tijd verder en gezegende pasen gewenst.

ps. niet te veel drinken he Marijke :P (Petra)

• 05 April 2008 - 19:47

Hillegie:

moi kiender

nou tword is tied dai hier wat nijs op maakt vien ik
    een foto of zoo of iene van het vullegie
    nou doeg he mij