Het leven in Canada
22 Juni 2011 | Canada, Fort Assiniboine
Foto's: http://wemmenhoeve.nl/f/c2011_02/
Coole foto van onze auto hier: http://wemmenhoeve.nl/f/c2011_02/car.jpg
360gr Panoramafoto van onze cabin: http://wemmenhoeve.nl/f/c2011_02/pano.jpg
Jaaaaaaaaaaaaa! We hebben het echt wel te pakken: het vakantiegevoel!
Wat heerlijk zeg, wakker worden aan de rivier, de hele dag niets hoeven doen behalve “visiting” bij de buren. ( het hele dorp noemen ze hier de buren)
We hadden de afgelopen tijd wat bewoners in de cabin: moez’n!
En aangezien het vergif niet echt werkte hebben ze grotere maatregelen genomen; the trap! (lees; muizenval)
Binnen anderhalf uur hadden we er 4 gevangen! Echt waar; VIER! En de volgende dag nog eentje. Gelukkig is het nu al een aantal dagen helemaal rustig in ons huisje dus hopelijk is de boodschap over gekomen.
We hebben de eerste paardenkilometers er natuurlijk alweer opzitten. Ruud gaat meet op de quad of met paard en wagen, dus ook hij vermaakt zich prima. Die zandheuvels zijn erg gaaf om te doen met de quad!
Tussen de zonnige dagen door hebben we ook wat regen; lees VEEL regen, wat leidt tot overstroming van de rivier.
De creeks lopen vol en alles wijst erop dat de “flats” ook onder gaan lopen. Nog een nachtje aangezien maar ‘s morgens stond Kieran voor de deur dat we nog 2 uur hadden om onze spullen uit de cabin te halen. Maar goed ook want later die dag is de weg naar de cabin weg gespoeld door het water. Raar om te zien hoe snel dat kan gaan..
Dieren zoeken het ook hogerop wat niet altijd de goed is; zo zijn we gevraagd om te helpen om 25 koeien te helpen naar de goede kant van het water. Waar normal groene weides het tafereel zijn zag het er nu uit als een grote rivier met een plukje groen waar 25 koeien stonden. Met 5 paarden zijn we door het diepe water gegaan richting de koeien, maar het water steeg zo snel en de stroming werd sterker en sterker dat we nog voor de helft om moesten keren.. Nu is het in de handen van “mother nature” of het water op tijd zakt voor de koeien verdrinken. Het leven is hard..
Vooral omdat de eigenaar van de koeien het niet nodig vond om te helpen, hij had een feestje… onbegrijpelijk..
Wat dan het voordeel van al het water is: de hele buurt is in rep en roer en overal rijden auto’s om het water in de gaten te houden, erg gezellig! En natuurlijk het feit dat we nu in Benny’s huis zitten: douche, wc met stromend water, koelkast luxe dus!
Vanmorgen zijn we wakker geworden door de zon na ruim 5 dagen regen dus vandaag heerlijk genieten van de warmte!
Beestjes gezien;
Bald eagle: 2
23 Juni 2011 - 10:49
Petra&jasper:
Hoi,
Wat vreemd om te lezen dat je ineens een weg kwijt bent, dat komt hier niet zo snel voor, hoewel ook hier veel regen naar beneden komt..
Maar mooie foto's * jaloers*, zou zo met je willen ruilen! Heerlijk genieten in de natuur en de grootsheids van de natuur te zien.
En leuk de update van de wilde dieren, wat een boel moez'n :S.
Groetjes ons
23 Juni 2011 - 12:54
Fenna:
Wat leuk om weer een verhaaltje te lezen en al die dieren! Je wordt er jaloers van, vind het leuk dat jullie het zo naar de zin hebben en hoop dat het weer een beetje beter wordt.
VLEK-jes -
23 Juni 2011 - 20:11
Janine:
Hoi makkers!
En nu stoppen met die regendans, ze hebben er genoeg van!
Wat leuk dat jullie ook een moose hebben gezien!
Je krijgt waarschijnlijk steeds meer te zien als het blijft regenen...
Heel leuk om al die fotooos te zien! -
24 Juni 2011 - 16:04
Roelien:
Leuk!! groetjes -
01 Juli 2011 - 13:55
Hans De Vreeze:
Hallo Bush-man/woman.Zo te lezen zitten jullie midden in de natuur.Heerlijk lijkt mij dat.Hoe gaat het verder?Gisteren 30-6 dus Tiroler kleding aangepast.Lachen.Voor Sietsko geen passende maat blouse te vinden.Rara hoe kandat?? Bij Nicolien komen de memm,n goed tot zijn recht.Zij springen eruit.Het kan dus nog gevaarlijk worden op de podium.Nou wij houden je wel op de hoogte.By the way 1-10-2011 optreden in Witten.??Met of zonder jetleg jij kan niet gemist worden hahaha. By the way ik mis natuurlijk wel je gitaarpartij.Nog veel plezier en pas op voor de beren.
GR Hans/Janny