On top of Ayers Rock

Blijf op de hoogte en volg Ruud en Marijke

03 November 2007 | Australië, Cairns

http://www.mijnalbum.nl/Album=KR6X63HP De foto's!

Hallo Allemaal!

Zo, al een tijdje niet op internet geweest.. Of het was te duur, of er was gewoonweg geen internet..

Inmiddels zitten we al aan de oostkust, Cairns welteverstaan! Van al die droogte kom je hier in een groene oase! Heel mooi om te zien. Allemaal palmbomen en witte stranden.

In Perth hadden we 6 uur tijdsverschil met Nederland, in Darwin/Alice Springs was het 7.5 uur. Met dat wij de grens zijn overgegaan van Queensland 8 uur, en nu jullie de wintertijd in zijn gegaan 9 uur verschil.

Maar voordat we hier zijn aangekomen hebben we eerst het "red centre" bezocht. Vanuit Darwin zijn we via Mataranka naar Alice Springs gereden. In Mataranka hebben we in de warmwaterbronnen gezwommen en ons lopen vergapen aan de hoeveelheid flying foxes daar in de bomen zaten. dit zijn hele grote vleermuizen. stinken dat ze doen!

Na onze zwempartij zijn we doorgereden naar Dunmarra. We hoorden een tijdje geleden in Kunanurra van de World Solar Challenge En hebben de start hiervan in Darwin gezien. Tijdens onze rit naar beneden hebben we heel veel teams ingehaald en in Dunmarra hebben we overnacht, samen met drie of vier teams, dit was erg gezellig!
Ruud heeft hier gitaar gespeeld en didgeredoo, samen met een aboriginal die haast onverstaanbaar was.

Op de weg naar beneden kwamen we langs de Devils Marbles. Dit zijn gigantische stenen die in het landschap liggen. Zeg maar het Borger van Australië.

De volgende dag kwamen we in Alice Springs en hier bleken alle teams te overnachten en we hebben de twee Nederlandse teams gesproken en hun autootjes bekeken. heel apart om mee te maken. Uieindelijk werd het Nederlandse Nuon team eerste en het andere team van Nederland: het Twente team zesde. Een goede prestatie dus!

Vanuit Alce Springs zijn we naar AYERS ROCK! gereden! Wauw, toch wel een mijlpaal in onze reis hoor... Ondanks dat het gewoon een grote steen is, is het toch heel gaaf om daar daadwerkelijk te staan.
Ruud kon het niet laten en hij heeft Ayers rock beklommen. Marijke durfde het niet aan en ze heeft heerlijk onder de enige boom in de schaduw gezeten met een boekje.

De foto's spreken voor zich!

Daarna hebben we weer in Alice Springs een Didge gekocht! Hoort er toch bij he.. We hebben op een camping overnacht en zijn de volgende ochtend vroeg vertrokken, kilometers maken! Dat is gelukt want 1000 km verder hebben we in Mount Isa overnacht. Weer een dagje later kwamen we aan bij de westkust. We overnacht regelmatig op een rest area, dit is gratis dus scheelt ons een hele hoop geld. Als we moeten wassen of toch eens douchen gaan we een nachtje op een camping staan.

De nacht voordat we bij de kust zijn aangekomen hebben we nog op een rest area onvernacht. Daar heeft Ruud de hele avond op de didge gespeeld en kreeg de circular breathing techniek een paar keer voor elkaar. Dat is een techniek om zo een half uur achter elkaar het geluid van een didgeridoo op gang te houden. Deze nacht hebben we in de auto geslapen want het weer leek niet goed en we kregen geen haring de grond in. Nou maar goed ook. Het heeft heel erg gestormd die nacht. Overal was onweer in de buurt en op den duur zaten we er zelf in. De lucht was de hele nacht verlicht. Wel tof maar niet goed voor de nachtrust.

Nadat we even bij Townsville (kust) getankt hadden zijn we naar Paluma gereden. Dat is allemaal regenwoud op vrij hoge bergen. Hier hebben we wat wandelingen gemaakt en een waterval beklommen. Zeer steil!

In Cairns hebben we een zittent gehaald, kun je 's avonds ook lekker buiten zitten zonder dat je opgegeten wordt door de mozzies (mosquietos / muggen), de boel was vrij goedkoop daar dus hebben we een tent van 3 bij 3 bij 2 gehaald. Kan Ruud gewoon in staan. Nou.. Da's een lummel van een vent. Er zit gaas aan alle 4 kanten, kan het mooi doorheen waaien als het weer eens 40 graden geweest is. En daar kunnen we ook gewoon in slapen.

Gisternacht hebben we stiekem op een kampeerplaats overnacht en daar heeft Ruud de circular breathing techniek onder de neus, eh, knie gekregen. Erg mooi als dat geluid een paar minuten aanhoudt.

Eigenlijk vanaf Alice Springs al vonden we dat de auto een beetje een wiebeltje had. Maar dat werd niet erger, nou.. Niks aan laten doen. Maar vanaf Mount Isa tot aan de kust werd het wel erger. Totdat we die avond soep zaten te koken bij de tent en Marijke een jaap van een voet in de band zag. Een scheur van 30 cm dus maar dat klinkt zo vies.. Het ijzer prikte al door de band. De volgende morgen dus gelijk een nieuwe band er op laten zetten en nu is het weer goed. Phiew! Je zult maar in the middle of nowhere staan met een klapband..

Vannacht hebben we op de mooiste camping tot nu toe gestaan (Cairns). Alles goed voor elkaar. De bende schoon. -eindelijk-, mooi zwembad, goeie camp kitchen. Gratis draadloos internet. Ha!

Morgen richting de regenwouden van Cape Tribulation, schijnt erg mooi te zijn!

Zo, nu staat er alweer een heel verhaal dacht ik zo!

We spreken jullie en tot de volgende keer!!

Groetjes Ruud en Marijke.

• 02 November 2007 - 23:22

Jentje:

Na gisteravond jullie op Skype te hebben gesproken nu dan toch de mooie foto's die jullie ons beloofd hebben. Mooi bruin ben je al Ruud!! Maar goed oefenen op de didgeredoo, Marijke kan het ook wel leren!

Wij gaan nu slapen,
    kusjes
    van papa en mama

• 03 November 2007 - 12:13

Marjan:

Hoi allebei, leuk om van jullie te horen. Fijn dat het zo goed bevalt. Nou, tot nu toe mis je hier niks hoor!!!! Het weer is niet zo denderend en verder gebeurt er ook weinig.
    Groetjes en tot de volgende keer.

KMGWA

• 03 November 2007 - 14:43

Roelei:

hoi luitjes
    mooie fotos hoor
    beetje jaloer ben ik wel op dat mooie weer ,en de natuur
    vooral die foto als RUUd tussen die twee stenen in hangt
    langere brief schrijf ik wel op je eigen sliertje
    daag groetjes oen moe

• 03 November 2007 - 14:57

Hans De Vreeze:

Mooie foto,s.Jalours.Weer is hier niet zo best.Niet te bruin worden.Geniet ze.Muzikale groeten Janny en Hans.
    PS Met Janny gaat het redelijk goed.OP 20/11 laatste chemokuur en danweer opbouwen.IK denk erover als alles goed gaat om jan/feb 2008 samen met Janny naar mijn Tante in Melbourne te gaan.Hangt van een aantal factoren af.Als het concreet wordt laat ik jullie dit wel weten.
    Groeten,Hans en Janny

• 03 November 2007 - 17:31

Hawwy En Linda:

Dag zus en vriend! goh wat zijn we jaloers zeg.. ikke wil ook daar wel heen.. Nog een paar weekjes en ik ga een redelijk eind jullie kant op. misschien als ik heel hard schreeuw dat je het dan wel hoort!? hihi. veel plezier daar!

• 03 November 2007 - 18:11

Fenna:

Hoi,
    Geen foto van aboriginal :`(
    Jammer...
    Maar erg tof om al die foto's eens te zien...
    En jullie zijn zo bruin!
    VLEK-jes
    Fenna

• 04 November 2007 - 13:24

Marjolein:

hoi lieverds,

onwijs gave foto's!!!
    top dat julliue het zo naar julluie zin hebben.
    hier gaat het goed. tweede baan erbji bij een lounge club in assen gaast binnenkort open. veel live bands:))
    kom je een x spelen ruud...

nou ga ff koffoie drinken veel caffeine nodig na al dat stappen

dikke kus lein

• 05 November 2007 - 07:37

Roelien:

Wat weer een belevenissen. Genieten, genieten, genieten of nie!! En dan dat lekkere weer! Leuk om te lezen waar jullie zijn. groetjes Roelien

• 05 November 2007 - 08:09

Ruud V L:

Het ziet er allemaal schitterend uit. De blaastechniek inmiddels volledig onder de knie? Heb je die vis nog te pakken gekregen?. Het oosten schijnt echt heel mooi te zijn.

• 10 November 2007 - 22:33

Victor:

Hallo, erug leuke foto's zo te zien zijn jullie echt aan het genieten en zo houden dan maar.
    Alles hier rustig in Beilen.

groetjes Victor