Snorkelen in het rif en Cape Tribulation

Blijf op de hoogte en volg Ruud en Marijke

11 November 2007 | Australië, Cairns

Hey allemaal!!!

Mooie foto's!!! http://www.mijnalbum.nl/Album=XOD8W78P

We zijn weer terug in Cairns. Afgelopen week hebben we in het regenwoud gekampeerd en vandaag hebben we in The Great Barrier Reef gesnorkeld. Echt gaaf.

Na Cairns zijn we naar Mossman gereden. Hier hebben we stiekem in het bos langs een rotsbeekje geslapen in de tent. 's Avonds wanneer het donker was de tent opzetten. En 's ochtends voordat de rangers er zijn om te kijken of de mensen nog rommel gemaakt hebben.. De boel oppakken en een verfrissende duik in de Mossman Gorge.

Bij de parkeerplaats waren wc's en daar wil je 's nachts niet zijn.. Er zaten gigantische spinnen. We hebben maar in het bos gepoept. Niet dat daar geen spinnen zijn maar die zie je tenminste niet. Hier hebben we 2 nachten gestaan.

Daarna zijn we verder gereden naar het meest Noordelijke gedeelte van het oosten die met 2WD (two wheel drive) te bereiken is. Cooktown. Juist. Vernoemd naar James Cook. We hebben de zon onder zien gaan vanaf de berg waar Cook heeft gestaan om een route door het koraalrif te vinden om met de boot te navigeren. In zijn tijd waren de kaarten nog niet zo up-to-date voor de TomTom. Voor de rest was het dorpje net zo stoffig als haar geschiedenis. Foto maken, wegwezen.

Op de weg naar beneden zijn we door Daintree National Park richting Cape Tribulation gereden. Dit is een zeer dicht regenwoud wat aan de zee grenst. Over de Daintree River met de ferry. Witte stranden, blauwe zee, rooie ruggetjes en hoge palmbomen. Na nog een nachtje stiekem gekampeerd te hebben op Noah Beach hebben we toch maar besloten om eens weer voor een nacht kamperen te betalen :) Die 9 dollar was het meer dan waard... Leuke mensen ontmoet daar. We lagen reeds in bed toen we iemand op een gitaar hoorden spelen. Tandjes gepoetst en wel dachten we; we kunnen nog wel even langslopen, gitaar mee en we hebben ons zelf uitgenodigd. Vonden ze prima! 2 jongens uit Melbourne. Tot een uurtje of 2 hebben we muziek gemaakt en adressen uitgewisseld. Als we over een tijdje in Melbourne zijn gaan we bij ze langs en doen we het repertoire dunnetjes over. Ook hebben we weer in een waterhole gezwommen, helder zoet water midden in het bos. De hond van de eigenaar van zo'n winkeltje aan de kant van de weg is daar blijkbaar elke dag aan het rossen. Er hangt een liaan boven de creek daar. Gewoon een echte. En die zijn sterk! Toen we Tarzan aan het spelen waren had die hond ons blijkbaar gehoord want niet lang daarna sprong hij al met een sierlijke duik de creek in. De onderkant van de liaan was al helemaal een kwast van de kaken van Digger (naam van de hond, spraken later met de eigenaar). We hebben ons helemaal bescheurd van het lachen om die hond. Iedere keer als wij naar die liaan zwommen wilde hij er aan hangen. Als je er dan in hangt, is dat best eng, ach. Het is geen krokodil.

Na 3 nachten Cape Trib waren we wel weer toe aan een douche! Dus nu zijn we weer in Cairns. Morgen vertrekken we naar de Table Lands. Schijnen mooie watervallen te zitten.

Vandaag daarentegen.. Hebben we gesnorkeld in het grootste rif te wereld. Vorige week ook in Green Island maar dat was het binnenste rif. Zichtbaar beschadigd door toerisme. Door de aanwezigheid van mensen kapotgepoept door vogels en vertrapt door Chinezen en Japanners.

Vandaag hebben we met de 'Passions of Paradise' een uur langer gevaren naar het buitenste rif, heeeel gaaf. De boot waar we mee waren was een katamaran, een 25 meter lange boot. Opde heenweg gebruikten ze de motor en op de terugweg hebben we gezeild. Wat gaaf zeg! de zeilen torenden hoog boven ons uit en we gingen op volle toeren door het water. Wat een kleuren onder water. En dan te bedenken dat over 50 jaar 95% van het rif dood en weg zou zijn... Duizenden jaren leeft dat daar en de mensheid vernielt het in een paar tientallen jaren. Dus als je het nog in volle glorie wilt zien: Grab some goggles, sun block and heaps o' money om er echt van te kunnen genieten.

Een hele zooi vissen gezien, zelfs de neefjes van Nemo (uit de film, ahum). Was echt mooi. We hebben foto's gemaakt met onze onderwater cam (analoog). Moeten we nog laten ontwikkelen, een crew member heeft nog wel digitale foto's gemaakt. Die hebben we ons aan laten smeren maar het is het wel waard. Bekijk ze maar op de site.

Circular breathing heb ik nu helemaal te pakken. Kan ik tenminste overal spelen want ik ben net een aboriginal..

Tot de volgende keer maar weer! Vanuit heel ergens anders waarschijnlijk!

• 11 November 2007 - 12:50

Roelien:

Wat een belevenissen. Fijn dat het zo goed bevalt. Hier mis je niet veel. De eerste hagelbuien gehad. Volgende week kans op nachtvorst. Als ik die zon bij jullie zie!! Genieten, genieten.

groetjes Roelien

• 11 November 2007 - 18:31

Fenna:

Haai! Tof om weer wat te horen.. Ik wil ook snorkelen... :S
    In Duitsland nog geen nachtvorst gehad gelukkig, maar genoeg regen. Het is dd al koud buiten. Vandaag is Sint maarten dus veel kinderen op de stoep in NL. Ach ik ben niet de enige die dat mist ;)
    VLEK-jes, Fenna

• 13 November 2007 - 17:01

Poes:

halloo Ruud en Marijke
    ik ben poes dat had je wel gezien
    je hebt het wel mooi he daar
    nou ik pffff
    nu is Roelie weer bezig een mens voor me te vinden voor als ze in het ziekenhuis is die mij voeren kan
    weet jij niet een aardig meisje
    en anders kom jij maar trug
    daar onder water te loeren
    naar die dikke vissen die moet je op eten je had mij mee moeten nemen dan had ik die spinnen op gegeten HOEF JE OOK NIET BUITEN TE POEPEN o sorry voor het schreeuwen

nou ik ga weer slapen
    o ja t,vrouwtje was bij de djumper lekker voer de groeten van die meiden zij ze
    dikke lik POES

• 13 November 2007 - 21:43

Egbert Greveling:

Hallo wereldreizigers.
    Aan de foto's en jullie gekleurde uiterlijk te zien gaat alles goed. Geld zal wel een andere zaak zijn met jullie exorbitante reis- en levensstijl. Voor aanvulling van het budget ben je de volgende maand welkom in Beilen. We kunnen nog wel een mannetje gebruiken bij verdeling van de X-mas pakketten en voor het vervangen van mensen die te kampen hebben met wat zwakke oren.
    Jullie zijn beide van harte welkom.
    Groet'n.

• 15 November 2007 - 16:58

Kees:

Hoi,

ik kijk de fotos ff snel hoor, ziet er weer geweldig uit he.
    misschien ben ik 30 verhalen vergeten te lezen maar hebben jullie de NUNA4 nog zien winnen (Delfts producje he ;))

doei